• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками

До Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками

2020-06-26

Напередодні Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним розповсюдженням, який відзначається щороку 26 червня, в юнацькому секторі центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулася інформаційна година «Молодь каже: «Ні наркоманії!»

Бібліотекар сектору Олена Бурмістрова розповіла про витоки наркоманії, відношення різних країн до наркотичних речовин та про історію становлення міжнародного контролю над виробництвом і споживанням наркотиків. На сьогоднішній день наркотики є найстрашнішим злом, яке захоплює велику кількість зовсім молодих людей. Майже всі наркозалежні молодші 30 років. І щороку середній вік споживачів наркотиків зменшується на один рік. Звертаючись до присутніх, бібліотекар наголосила, що основним мотивом, що штовхає молодь до наркотичного дурману, є цікавість і наслідування, а іноді до їх вживання привчають більш досвідчені «товариші», які затягують новачків до своїх тенет, «пригощаючи» дорогим зіллям. Негативні явища, що породжуються вживанням наркотиків, несуть у собі велику небезпеку для людства. Адже вживання наркотиків негативно впливає на здоров’я людей, сприяє розвитку соматичних та психічних захворювань і це є однією з причин збільшення смертності населення.

Кожен відвідувач бібліотеки в цей день мав можливість ознайомитись з книжковою виставкою-пересторогою «Не стань на стежку біди», організованою в секторі юнацтва до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками. Матеріали виставки наводять загрозливі цифри, що свідчать про залучення в тенета наркоманії нових жертв. Так, сьогодні близько 2 млн. населення України регулярно вживають наркотики. Багато інформації стосується клінічних проявів наркоманії, яку частина молоді вважає розвагою, що відносить у світ приємних відчуттів. Подаються відомості про наркотичні речовини, їх вплив на людський організм, розглядаються питання профілактики та лікування наркозалежності.

Тож закликаємо всіх небайдужих до цієї проблеми уважно ставитись до свого здоров’я і здоров’я своїх близьких та активно пропагувати переваги здорового способу життя.

Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi