З нагоди Дня Конституції

2020-06-26

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Напередодні свята 26 червня у відділі обслуговування центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка проведено годину інформації «Конституція – фундамент нашого суверенітету».

Завідуюча відділом Валентина Іщенко ознайомила присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України та проаналізувала шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Під час заходу обговорювались такі основні засади Конституції України, як право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та ін. Найвищий Закон України утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Присутні переконались, що прийняття Конституції є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.

В читальному залі бібліотеки для відвідувачів організована книжкова виставка «Конституція – основний Закон України», на якій читачам запропонована правознавча, довідкова література про історію Конституції України, добірка матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.

Виставка історико-довідкової літератури «Є Конституція – є міцна держава» розгорнута та діє і в юнацькому секторі районної бібліотеки. На виставці представлені видання Основного Закону України – Конституції, низка книжкових видань, які висвітлюють історію Української Конституції.

Цього дня в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка з нагоди Дня Конституції відбувся флешмоб «Ровесники Конституції», в якому взяли участь молоді відвідувачі бібліотеки.

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi